آخرین اخبار
- مصاحبه » تحلیل فهرستی: بازسازی آثار متقدم حدیث شیعه
- مناسبت » میلاد با سعادت منجی عالم بشریت بقية الله الاعظم صاحب العصر والزمان حجة بن الحسن العسكري المهدی عجل الله تعالى فرجه الشريف بر تمام مسلمانان و شیعیان آن حضرت و پیروان راه حق مبارک باد.
- مصاحبه » مجموعه درسگفتار «خُلُقٍ عَظِيم: جستاری در مکارم اخلاق نبوی» درسگفتار دوم
- مصاحبه » مجموعه درسگفتار «خُلُقٍ عَظِيم: جستاری در مکارم اخلاق نبوی» درس گفتار اول
- مناسبت » سالروز بعثت پیامبر گرامی اسلام بر تمام مسلمین جهان و پیروان آن حضرت مبارک باد
- مناسبت » ميلاد امام جواد عليه السلام بر تمام شيعيان و دوستاران حضرتش مبارك باد
- مناسبت » ميلاد حضرت فاطمة زهراء‘ سلام الله علیها بر تمام مسلمانان و مادران مبارک باد
- مناسبت » شهادت صديقة كبرى فاطمة الزهراء سلام الله عليها بر تمام شیعیان و دوستداران حضرتش تسلیت باد
- مناسبت » ميلاد امام حسن عسكري عليه السلام بر تمام مسلمين جهان مبارک باد
- مناسبت » مبارک باد بر تمام مسلمانان جهان میلاد پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و فرزند گرامیش امام صادق(ع)
خبرهای تصادفی
- پیام » در آغاز ماه جمادی الاول 1436هـ عدد31 مجله کوثر (شش ماهنامه) از چاپ خارج شد.
- مناسبت » عيد سعید فطر مبارک
- مناسبت » سالروز ولادت حضرت امام سجاد (ع) بر شیعیان آن حضرت مبارک باد
- مناسبت » عیدقربان، روز اوج بندگی و تجلی ایثار ابراهیمی مبارک
- مناسبت » ولادت فرخنده ی کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه مبارک
- مناسبت » عید سعید قربان بر تمام مسلمین جهان مبارک
- پیام » دروس خارج فقه و اصول حضرت آیت الله استاد سید احمد مددی
- مناسبت » سالروز شهادت امام هادی (ع)بر شیعیان آن حضرت تسلیت باد
- مناسبت » حلول عید ولایت و امامت را که به شکرانه ی تکمیل دین و تتمیم نعمت همگان با عرشیان و فرشیان است تبریک و تهنیت عرض می نماییم
- مناسبت » سالروز شهادت حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها بر شیعیان آن حضرت تسلیت باد
خبرهای پربازدید
- پیام » دروس خارج فقه و اصول حضرت آیت الله استاد سید احمد مددی
- پیام » صوت و تقریرات دروس حضرت آیت الله مددی به صورت روزانه
- بیت معظمله » ارتحال عالم ربانی حضرت آیت الله سید علی مددی (رحمه الله)
- بیت معظمله » چهارشنبه شب ها مجلس روضه هفتگی اباعبدالله الحسين
- مناسبت » سالروز ولادت حضرت فاطمه زهراء(س)
- مناسبت » سالروز شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها تسلیت باد
- مراسم » مجلس هفتگی روضه و پرسش و پاسخ علمی با حضور حضرت آیت الله سید احمد مددی الموسوی در روزهای جمعه برقرار می باشد
- مناسبت » سالروز شهادت امام زین العابدین علیه السلام بر شیعیان آن حضرت تسلیت باد
- مناسبت » سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه (س) تسلیت باد
- پیام » چاپ کتاب نگاهی به دریا (جلد اول)
كريمه اهل بيت (سلام الله علیها) شفيعه روز جزاء
اول ذيقعده سال 173 هجرى بود كه عالم به وجود فاطمه اى ديگر از گلشن رسالت جلوه گر شد،تا عصمت فاطمه زهرا(س)را دوباره تجلى سازدو با فروغ خود، اسوه بانوان جهان گردد.
حضرت فاطمه معصومه(س) دخت هفتمين امام،از زمره زنان عفيف و پاكدامنى است كه در راه امامت و ولايت رنج هاى طاقت فرسايى كشيد،غصه ها خورد،سختى ها و مشكلات سفر را تحمل كرد و همچون يعقوب به اشتياق و اميد ديدار يوسف شتافت.
امام صادق(ع)پيش از ولادت كريمه آل محمد(ص) فرمود: خدا را حرمى است و آن مكه است،اميرمؤمنان را حرمى است و آن كوفه است،و ما اهل بيت را حرمى است وآن قم است.بزودى بانويى به نام فاطمه از تبار من در آن جا دفن شود كه هر كس به زيارتش بشتابد،بهشت بر او واجب مى گردد.
به راستى او فاطمه است تا على را يارى كند،زينب است تا رسالت عاشورا را بر دوش كشد و معصومه خواهر امام رضا(ع) است تا با هجرت برادر از مدينه به خراسان،رسالت فاطمه بودن را بر دوش احساس كند و سرو بلند باغ محمد(ص) ،على بن موسى الرضا(ع) را ياور باشد.
سال 201هجرى او با رسول خدا و ايمه بقيع وداع مى كند،آن گونه كه برادر بزرگوارش يك سال پيش از او وداع كرده بود. اين بار اوست كه كاروان شوق را برپا مى دارد.همراه برادران و برادرزادگان رو به سوى كوى حضرت دوست پا مى نهد. چشمان كاروانيان اشك ريزان است، اشك فراق و اشك شوق و تنها ديدار برادر،سنگينى فراق را جبران مى كند و لحظه ها در تب ديدار برادر مى گذرد تا به يوسف آل رسول، آفتاب خطه طوس برسد; اما افسوس كه حراميان بنى عباس،شهر ساوه را مناسب مقاصد شوم خود مى يابند و با حمله به كاروان آل رسول،23 تن از همراهان را به شهادت مى رسانند.اينك فاطمه،رسالت زينب را بر دوش مى كشد، غم شهيدان، جانكاه و طاقت فرساست. او كه عمرش با فراق و هجران پدر بزرگوارش امام موسى كاظم(ع)و سپس با دورى از برادر بزرگوارش در دنيايى از غم و اندوه سپرى شد،اينك با ستم بنى عباس بيمار مى شود و بنا به قولى مسموم مى گردد.
آنچه مسلم است،حضرت پس از بيمارى مى پرسند تا قم چه مقدار مسافت است. مى گويند ده فرسخ،مى فرمايد:مرا به قم برسانيد.
كاروان رو به قم مى نهد. در23 ربيع الاول مردم به استقبال مى آيند تا كريمه اهل بيت را به شهر خويش برند و از ميان مردم موسى بن خزرج حضرت را در منزل خود سكنا مى دهد كمر به خدمت او مى بندد،ليكن آن بانوى مكرمه بيش از هفده روز در قم افامت نمى كند و در دهم ربيع الثانى سال 201 هجرى روح ملكوتى اش به لقاي رب مى شتابد.
خبر رحلت جانسوز حضرتش شهر شيعه را فرا مى گيرد، مردمان دسته دسته به تشييع جنازه او حاضر مى شوند.موسى بن خزرج دستور غسل و دفن حضرت را مى دهد و از حصير و بوريا سقفى بر روى قبر مطهرش قرار مى دهد تا اين كه زينب دختر حضرت جوادالائمه بر روى آن قبله دل ها،قبه اى نهاد،تا حرم مطهر آن حضرت بارگاه دلدادگان آل رسول گردد و عاشقان ولايت همه روزه پروانه وار بر گرد ضريح مقدسش به طواف آيند. درباره گوهر وجودى والاى او همين بس كه در زيارت مأثوره آن حضرت او را دختر امام، خواهر امام،عمه ولى خدا مى خوانيم و در زيارت نامه اش مى خوانيم كه:«اى فاطمه! مرا در بهشت شفاعت كن كه همانا در نزد خدا براى تو منزلتى است بس والا.» و اين فراز از زيارت گوياى شأن و منزلت او در نزد خداست.در فضيلت زيارت او سعدبن سعد مى گويد:از امام رضا(ع) در مورد فاطمه دختر امام موسى كاظم پرسيدم،فرمودند:«كسى كه او را زيارت كند،بهشت جاى اوست» .
واز حضرت جوادالائمه(ع)روايت است كه فرمود: «هر كس عمه مرا در قم زيارت كند،بهشت جايگاه اوست» .
از پربارى حيات 28 ساله حضرت معصومه(س)و اقامت هفده روزه اش در قم همين بس كه به رغم مناسب نبودن موقعيت جغرافيايى اين شهر، حوزه علميه قم بقاى جاودانه يافت و هزاران فرهيخته و دانش پژوه از اين مركز علم فارغ التحصيل شدند. بركت وجود عالمه آل رسول،حوزه علميه قم را مركزيت داده و با پرتو افشانى خويش آن را به مدينه فاضله اسلامى تبديل نموده است